Nieuwsoverzicht

Beltrum ontmoet Kotten in Concordia XXL

Onder de noemer Concordia XXL pakken de harmonieorkesten van Concordia Beltrum en Concordia Kotten op zaterdagavond 1 december groots uit. Dat doen beide muziekverenigingen met een dubbelconcert in de Beltrumse Mariakerk.

BELTRUM – De beide Concordia’s hebben elkaar, na weken van intensief repeteren, helemaal gevonden. De ruim 120 muzikanten laten in een gevarieerd programma tal van uitdagende en avontuurlijke werken horen hoe prachtig amateurmuziek kan klinken. Daarbij gaat het met name om originele stukken die zeer tot verbeelding spreken.

Aanleiding voor de samenwerking van beide orkesten vormde de dirigent, Henk-Jan Heijnen. De Winterswijker heeft beide orkesten onder zijn hoede en weet als geen ander om er een klinkend geheel van te maken. Naast het samenspel geven beide gezelschappen ook apart een eigen kleur aan het programma.

Verbeelding Concordia Kotten trapt af met het bekende Arioso van Johann Sebastian Bach in een arrangement van Jacob de Haan, gevolgd door het aangrijpende werk Cry of the Last Unicorn van Rossano Galante. Ook laten de Kottenaren de verbeelding van de bezoekers spreken in Wonders of Nature van de Belgische componist Bert Appermont.

Concordia Beltrum vervolgt het programma met het driedelige Symphony nr.16 van Christiaan Jansen. Beltrum is altijd op zoek naar nieuwe, inspirerende muziek die bekend is in het buitenland maar in ons land nog nauwelijks gespeeld wordt. Hymn to the Sun with the Beat of Mother Earth van de Japanse componist Satoshi Yagisawa is zo’n meesterwerk.

Battle Gezamenlijk brengen beide orkesten het op Amerikaanse leest geschoeide Guardians of Peace van James Hosay. Heftig gaat het er aan toe in Battle of the Atlantic Suite 1943 van de Engelse componisten Dave Roylance en Rob Galvin. Op verzoek van dirigent Henk Jan Heijnen schreef Rob Sloetjes een prachtig arrangement, waarin de vernietigende kracht van de oorlog treffend wordt verklankt. Als ‘vurige’ uitsmijter spelen beide orkesten Cordilleras de Los Andes waarbij componist Malando de focus gericht heeft op drie imposante vulkanen.

Gratis toegang Het concert van Concordia XXL in de Beltrumse kerk begint om 20.00 uur, kerk open om 19.30 uur. Tussendoor is er pauze en is koffie/thee verkrijgbaar. Na het concert kan gezellig nageborreld worden met de muzikanten. De toegang is gratis.

© 2021 Muziekvereniging Concordia Beltrum
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com