Nieuwsoverzicht

De A-slagwerk groep zoekt oefenpubliek

Op 13 april zal de A-slagwerkgroep van Concordia Beltrum voor het eerst deelnemen aan het Open Nederlands Slagwerkkampioenschap (ONSK) in Barneveld. De slagwerkers zullen spelen in de Basisklasse Ongestemd, waarvoor ze het verplichte werk Smoking Surfaces van componist Tim van Klompenburg ten gehore gaan brengen.
‘Spelen tot de rook van je instrumenten af komt. Gloeiend heet metaal, smeulend hout en trommels die af moeten koelen voor ze de koffer in gaan’, aldus de componist over het werk. Ook is er enige ruimte voor eigen invulling van het werk. Zo wordt er gespeeld met wooden beams, big sticks en metal pipes waarvan de afmetingen en materiaalsoort zelf gekozen mogen worden.

Er wordt door de slagwerkgroep al hard gerepeteerd om op het ONSK een mooie uitvoering te laten horen. Naast de reguliere repetities heeft er al een repetitieweekend plaatsgevonden en hebben de verschillende secties apart gerepeteerd. Op Winterdrums hebben de slagwerkers hun werk voor het eerst voor het grote publiek gespeeld, en wat we daar hebben gehoord klonk veelbelovend!

Op 8 maart zal de slagwerkgroep nog een tweede try-out spelen in Dacapo, in samenwerking met slagwerkgroep Sint Jan uit Meddo. Voor wie niet kan wachten tot 13 april, je bent van harte welkom!

© 2021 Muziekvereniging Concordia Beltrum
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com