Orkesten

De orkesten van Concordia

Muziekvereniging Concordia bestaat uit verschillende onderdelen. 

Voor de beginnende muzikant is er bij Concordia een zogenaamd leerlingenorkest.  Dit orkest is bedoeld voor zowel jeugdige leerlingen als ook muzikanten die op latere leeftijd een instrument zijn gaan spelen. In het leerlingenorkest leer je samen musiceren in een orkest, een goede basis voor je muzikale toekomst. Tevens kun je hierdoor alvast de sfeer proeven van het harmonieorkest of de slagwerkgroep.

Vanuit het leerlingenorkest kun je doorstromen naar het harmonieorkest.  Het harmonieorkest van Concordia bestaat uit circa 50-tal enthousiast muzikanten. Het orkest wordt gevormd door houten blaasinstrumenten, koperen blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten.

Ook kent Concordia maar liefst drie slagwerkgroepen, de A-, B- en C-slagwerkgroep. Als beginnende slagwerker stroom je in via de C-slagwerkgroep, waarna je kunt doorstromen naar de andere groepen. De slagwerkgroepen kennen een grote diversiteit aan slagwerkinstrumenten, waarop het brede repertoire van vlotte en populaire muziek ten gehore wordt gebracht.

Daarnaast is de Slingelandkapel ook onderdeel van Muziekvereniging concordia. De kapel staat bekend om zijn sferische Egerländer-en amusementsmuziek.

Op de diverse subpagina’s stellen deze orkesten zich nader aan u voor!

© 2024 Muziekvereniging Concordia Beltrum
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com