Jeugd en opleiding

Jeugd en opleiding

Bij Concordia vinden we de aanwas en opleiding van nieuwe of herintredende muzikanten erg belangrijk! Samenspel is leuk en een belangrijke stimulans om actief te blijven musiceren. Concordia heeft daarom meerdere mogelijkheden om juist de nieuwe en herintredende muzikanten te enthousiasmeren. Voorbeelden van deze mogelijkheden zijn de blazersklas, het leerlingenorkest, de C- en B-slagwerkgroep en de lessen vanuit het Segnocollectief.

 

Blazersklas

De Blazersklas is een project dat uit zeven tot tien muzieklessen bestaat voor de kinderen van groep 4 en groep 5 van de basisschool. Tijdens het project maken ze een begin met het leren spelen van een houten blaasinstrument, koperen blaasinstrument of slagwerkinstrument. Voor deze lessen worden instrumenten beschikbaar gesteld door de muziekvereniging. De lessen worden verzorgd door vakdocenten en vinden plaats in het verenigingsgebouw. Het meedoen aan het jeugdkoffieconcert is de afsluiting van dit project.

 

Muzieklessen

Wanneer leerlingen verdere lessen willen nemen in het bespelen van een blaas- of slagwerkinstrument naar keuze, kunnen zij hiervoor lessen volgen bij het Segnocollectief. Zij verzorgen de muzieklessen voor de vereniging. De meeste lessen worden gegeven in ons verenigingsgebouw Dacapo. Verdere informatie over het Segnocollectief is te vinden op www.segnocollectief.nl. Aanmelden voor lessen via het Segnocollectief kan via Muziekvereniging Concordia (onder de link “Lid worden”)

 

Samenspeelgroepen

Na een jaar muziekles kunnen de leerlingen ook samenspelen in een groep. Afhankelijk van het instrument dat ze bespelen kunnen ze kiezen voor het leerlingenorkest en/of de jeugdslagwerkgroep. Uiteindelijk kunnen de leerlingen doorstromen naar het A-orkest of de A-slagwerkgroep.

 

Open huis

De muziekvereniging organiseert ieder jaar een open huis! Tijdens het open huis kun je een kijkje nemen in het gebouw, de verschillende instrumenten horen en proberen en zijn er diverse activiteiten in en om het gebouw. Het open huis is zowel voor nieuwe muzikanten van alle leeftijden als voor herintreders.

 

Nieuw! Muziek voor volwassen beginners en herintreders

Heeft u altijd al muziek willen spelen, maar is het er nooit van gekomen? Heeft u vroeger een muziekinstrument gespeeld en bent u hier (noodgedwongen) mee gestopt vanwege studie, werk, gezin? Heeft u genoten van één van onze concerten en kriebelt er ergens toch nog het gevoel dat u nog wel weer eens in een orkest zou willen spelen, maar wilt u niet meteen lid worden van een vereniging met alles wat daarbij komt kijken?

Dan hebben wij misschien iets leuks voor u! Wij bieden u meerdere mogelijkheden om er achter te komen of het muziek maken nog bij u past.

 

In het najaar van 2021 start Muziekvereniging Concordia Beltrum met een groep voor volwassenen die willen kijken of muziek maken iets voor hen is, willen beginnen met muziekles of hun oude hobby weer willen oppakken. In de groepslessen komen alle facetten van het muziek maken en het verenigingsleven aan bod: het ontdekken van het instrument dat bij u past, de beginselen van het musiceren op het gekozen instrument in een groep en de gezelligheid van een groep.

 

Ook bestaat de mogelijkheid om een instrument te lenen en thuis in alle rust te ontdekken of u het musiceren nog ‘in de vingers’ heeft of aan te sluiten bij één van onze (opleidings)groepen. Elk instrument is welkom, mits het in de bezetting past van de betreffende groep. Dit alles zonder de verplichting om direct lid te worden van de vereniging.

 

Lijkt u dit wat, vul dan het contactformulier op de website in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Informatie

Voor meer informatie over de jeugd en opleiding kunt u terecht bij de jeugdcommissie: jeugdcommissie@concordiabeltrum.nl. Aanmelden kan via de website (‘lid worden’) en via het secretariaat van de vereniging: secretariaat@concordiabeltrum.nl

© 2024 Muziekvereniging Concordia Beltrum
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com