Jeugd en opleiding

Jeugd en opleiding

Bij Concordia vinden we de aanwas en opleiding van jeugdige muzikanten erg belangrijk! Samenspel is leuk en een belangrijke stimulans om actief te blijven musiceren. Concordia heeft daarom meerdere mogelijkheden om juist de jeugd te enthousiasmeren. Voorbeelden van deze mogelijkheden zijn de blazersklas, het leerlingenorkest, de C- en B-slagwerkgroep en de lessen vanuit het Segnocollectief.

De Blazersklas is een project dat uit tien muzieklessen bestaat voor de kinderen van groep 4 van de basisschool. Tijdens het project maken ze een begin met het leren spelen van een houten blaasinstrument, koperen blaasinstrument of slagwerkinstrument. Voor deze lessen worden instrumenten beschikbaar gesteld door de muziekvereniging. De lessen worden verzorgd door vakdocenten en vinden plaats in het verenigingsgebouw. Het meedoen aan het jeugdkoffieconcert is de afsluiting van dit project.

Wanneer leerlingen verdere lessen willen nemen in het bespelen van een blaas- of slagwerkinstrument naar keuze, kunnen zij hiervoor lessen volgen bij het Segnocollectief. Zij verzorgen de muzieklessen. De meeste lessen worden gegeven in ons verenigingsgebouw Dacapo. Verdere informatie over het Segnocollectief is te vinden op www.segnocollectief.nl. Aanmelden voor lessen via het Segnocollectief kan via Muziekvereniging Concordia (onder de link “Lid worden”)

Het Segnocollectief organiseert ieder jaar een Open huis. Op deze dag zijn de docenten van het Segnocollectief en leden van de jeugdcommissie aanwezig voor het verkrijgen van informatie, kunnen instrumenten worden uitgeprobeerd, kunnen afspraken worden gemaakt voor een proefles, etc.

Na een jaar muziekles kunnen de leerlingen ook samenspelen in een groep. Afhankelijk van het instrument dat ze bespelen kunnen ze kiezen voor het leerlingenorkest en/of de jeugdslagwerkgroep. Uiteindelijk kunnen de leerlingen doorstromen naar het A-orkest of de A-slagwerkgroep.

Informatie Voor meer informatie over de jeugdopleiding kunt u terecht bij de jeugdcommissie: jeugdcommissie@concordiabeltrum.nl. Aanmelden kan via het secretariaat van de vereniging: secretariaat@concordiabeltrum.nl

© 2021 Muziekvereniging Concordia Beltrum
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com