Orkest

Harmonieorkest Concordia

Harmonieorkest Concordia is opgericht in 1922. Het A-orkest bestaat onderhand uit een 50-tal leden, waaronder ook veel jeugd-leden. Het orkest presenteert zich verschillende keren per jaar aan het publiek. Een onderdeel hiervan is het jaarlijkse voorjaarsconcert waar alle onderdelen van de vereniging aan deelnemen.

Het repertoire van het orkest is zeer uiteenlopend. Alles van een mars tot klassiek wordt gespeeld. Sinds 2006 staat het orkest onder de deskundige leiding van Henk-Jan Heijnen
Er wordt elke donderdagavond gerepeteerd in het clubgebouw Dacapo van 19.30u tot 22.00u.

Henk-Jan Heijnen

Henk-Jan Heijnen is op 8-jarige leeftijd begonnen met het volgen van trompetles op de muziekschool te Winterswijk en is na een aantal jaren overgestapt op de euphonium. In 1989 is hij toegelaten op het conservatorium te Enschede met als hoofdvak Docerend Musicus Euphonium. In 1991 is hij gestart met het hoofdvak DM Trombone.

In 1994 behaalde hij zijn diploma DM Euphonium en begon hij tevens aan zijn studie HaFaBra-Directie bij Gert Buitenhuis. In 1996 behaalde hij vervolgens zijn diploma DM Trombone en stapte hij over naar het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hier vervolgde hij zijn studie HaFaBra-Directie bij Jan Cober en behaalde hij zijn diploma in 1998. In 2003 werd Henk-Jan toegelaten op de Messiaen Academie voor zijn studie HaFaBra-directie 2e fase bij Hennie Ramaekers. In juli 2005 heeft hij dit met succes afgerond. Henk-Jan is momenteel werkzaam bij verschillende muziekverenigingen. Met zijn orkesten behaalde hij diverse promoties en landstitels.

Naast zijn werk als (gast)dirigent is Henk-Jan verbonden als grootkoper docent bij diverse verenigingen. Daarnaast is Henk Jan initiatiefnemer en dirigent van het Oost Gelders Jeugd Orkest (OGJO) www.ogjo.nl en het TOP-orkest. www.toporkest.com

 

© 2024 Muziekvereniging Concordia Beltrum
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com